Rente

Når man optager et lån, hvad enten det er i en bank, på internettet, i en butik eller et helt femte sted, så er det godt at være opmærksom på, hvilken rente lånet er til.  Ordet rente bruges normalt i betydningen lånerente, altså den pris som man skal betale for at låne nogle penge. Et eksempel på udregningen af renten er, hvis man låner 100 kr. og så betaler 110 kr. tilbage et år senere, så er renten eller rentefoden 10 % pr. år. Generelt bruges ordet rente i betydningen af afkastning af penge uanset, om pengene er lånt eller ej.   

Hvad renten ligger på, er meget forskelligt fra de forskellige låneinstanser. Og renten varierer meget mellem de forskellige låneformer. Renten er også meget forskellig alt efter om det er et kortsigtet eller langsigtet lån.

Nogle af de ting, der indvirker på renten, er risiko og inflation. Når en låneinstans låner sine penge ud, er det altid en risiko for at de mister deres penge. Det betyder, at renten ofte er højere, nu højere risikoen er for at miste pengene er. I forhold til inflation, så kan renten blive meget lav i tider med faldende priser.

Design By Filips Design | Delivered By JL Support